streda 11. júla 2007

la cucaracha, la cucaracha, tralalalala ...















Neviem, ci som uz spominala, aky ritual som si tu zauzivala... konkretne sa niekolkokrat denne zohynam, nie preto, aby som poohybala chrbticu, ale aby som si checkla kolko krasnych kuskov neobycajnych svabikov mam pod postelou...



Hned druhy den po prichode sme si dali so segrou brigadku a vsetko poriadne vypucovali, vystriekali proti cucaracham-svabom, ale zda sa, ze pripravok proti bol vlasnte pre... aspon tymto spanielskym kuskom to mimoriadne chuti...no mozno sa teraz usmievate, ale vedzte, ze mne trosku trvalo, kym som si na tychto spoluputnikov zvykla. Vraj je to tu bezne, kvoli teplu su vsade... ach jaj, clovek si az pri podobnych situaciach uvedomi, ako mu je vlastne v januari na Slovenksu fajne.. :-)



K prispevku pridavam fotky nasho obydlia, s konkretnym zaberom na "kamarata" v mojej izbe...

Calella












Pred prichodom do Malgay som stravila par dni u mojho kamarata Agustina a jeho rodiny v Calella(y). Je to turisticke mestecko na pobrezi Costa Brava v okoli Barcelony. Ten cas mi prisiel vhod, prijemny oddych po skuskovom obdobi a nacerpanie sil pred pracou, ktora ma cakala v Malage :-)


Agustin je majitelom obchodika so suvenirmi a inak ma velkeho cestovatelskeho ducha. Navstivil rozne krajiny v Afrike, Juznej Amerike a Azii.


Jeho zena, Aee (Thajcanka) je take usmievave stvorenie, ktore mi vyvaralo najroznejsie specialitky z domoviny... Jeden den mi vravi: "Martina, urobim thajske jedlo, ale je trosku stiplave...nevadi?" Ja na to, ze ak len trosku, tak jasne, ze to bude ok. Neviete si predstavit ako ma stipali pery, hltan a asi aj zaludok nasledujuci den... thajska kuchyna je naozaj pikantna (pouzivaju najroznejsie korenia, kokosove mlieko, zeleninu a morske cudaciky :-)


Ako mozte vidiet na fotkach, ich syncek je krasny spanielskothajsky mix, vola sa Samui a zo mna si hned urobil pestunku...cele dni sme sa hrali a na konci dna mi vliezol do postele s tym, ze spi so mnou :-) ...